Suomen tehtävä aloite Geneven pakolaissopimuksen muuttamiseksi

Julkaistu 29.2.2016

Maahanmuuttokriittinen kansanliike vaatii Suomea ajamaan Geneven pakolaissopimuksen muuttamista. Nykyisellään sopimus ja sen tulkinta ei millään tavoin rajoita Suomeen tulevien turvapaikanhakijoiden määrää ja edellytysten täyttyessä turvapaikan myöntämistä. Jokainen ymmärtää, ettei maahanmuuttajien virta Suomeen ja Eurooppaan voi jatkua rajattomasti taloudellisten ja käytännön järjestelyihinkään liittyvien tosiasioiden takia. Tällöin sopimuskaan ei enää palvele tarkoitustaan.

Uuden pakolaissopimuksen tulisi mahdollistaa jokaiselle sopijamaalle päättää itse myönnettävien turvapaikkojen maksimimäärä vuosittain. Turvapaikan hakemisen tulisi olla mahdollista pääsääntöisesti vain YK:n pakolaisleireillä asuville. Mikäli maa rahoittaa YK:n pakolaisleirejä, sen ei halutessaan tarvitsisi myöntää turvapaikkoja ollenkaan. Päätösten tulisi perustua kunkin maan demokraattiseen päätöksentekoon.

Maahanmuuttokriittinen kansanliike katsoo, että Geneven pakolaissopimuksen mahdollistama massamaahanmuutto turvapaikkaa hakemaan on mahdollistanut ihmissalakuljettajien bisneksen ja yhdistettynä Euroopan korkeaan elintasoon ja sosiaaliturvaan, saanut massat liikkeelle etelästä kauas pohjoiseen. Geneven pakolaissopimus on muuttunut eduntavoittelun, epärehellisyyden ja poliittisen epäviisauden ikoniksi, jota tosiasioiden kieltäjät palvovat pyhänä ja koskemattomana.

Jos aidosti hädänalaisia naisia, lapsia, vanhuksia, sairaita, köyhiä ja vainottuja halutaan auttaa, onnistuu se tasapuolisimmin ja tehokkaimmin YK:n pakolaisleireillä, joilta on helppo palata kotiseudulleen. Niillä ei tarvitse myöskään miettiä kotouttamista. Kaikki resurssit voidaan kohdentaa auttamiseen, jolloin se tulee huomattavasti edullisemmaksi kuin kalliissa Euroopassa. Niin vältyttäisiin myös kulttuurien ja uskontojen törmäyksiltä sekä niiden aiheuttamalta epävakaudelta.

Maahanmuuttokriittinen kansanliike

https://makrikali.wordpress.com/2016/01/27/maahanmuuttokriittinen-kansanliike/

Mainokset
Suomen tehtävä aloite Geneven pakolaissopimuksen muuttamiseksi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s