Kirkon sekaantuminen politiikkaan epäviisasta

Julkaistu 30.4.2016

Maahanmuuttokriittinen kansanliike kehottaa kirkkoa keskittymään varsinaiseen missioonsa ja välttämään politikointia esimerkiksi maahanmuuttopoliittisissa kysymyksissä.

On oireellista, jos ateistisista Marxin teorioista ideologiansa ammentava poliittinen puolue ja äärimmäisiä vasemmistolaisia mielipiteitä esittävä blogikirjoittaja antavat julkista tunnustusta kirkon johdolle. Erityisen arveluttavaksi tilanteen tekee yhteiskunnassamme juuri nyt vallitseva jyrkkä jakautuminen maahanmuuttoon liittyvien kysymysten suhteen.

Asiallista maahanmuuttokriittisyyttä ei tule tuomita

Monet maahanmuuttokriittiset omaavat kristillisen vakaumuksen, eikä heidän kriittisyytensä perustu vihaan tai tietämättömyydestä kumpuavaan epäluuloisuuteen. Heidän näkemyksensä mukaan Jumalan tahtoa voi noudattaa myös muuten kuin harjoittamalla epäviisasta maahanmuuttopolitiikkaa. Kuten raamatussa sanotaan, ”Hedelmistään puu tunnetaan”. Matt. 12:33

Maahanmuuttokriittinen kansanliike katsoo, että auttamista ja lähimmäisenrakkautta voi harjoittaa auttamalla aitoja pakolaisia kriisialueiden lähellä sijaitsevilla pakolaisleireillä sekä edistämällä rauhaa mm. kansainvälisillä rauhanturva- ja jälleenrakennusoperaatioilla, joihin kriisialueiden asukkaita velvoitetaan osallistumaan.

Maan päällä paha pukeutuu usein hyvän valeasuun ja hyvät tarkoitukset kääntyvät itseään vastaan. Kehitysavun kiihdyttämä väestöräjähdys, avoimen maahanmuuttopolitiikan mahdollistama maahanmuuttokriisi ja kansainvälisten ihmisoikeussopimusten hyväksikäyttäminen taloudellisen hyödyn tavoittelussa ovat tästä surullisia esimerkkejä, jotka voitaisiin välttää toimimalla viisaammin.

Tärkeintä olisi kuitenkin, etteivät ihmiset harhautuisi seuraamaan ja palvelemaan vääriä profeettoja.

Maahanmuuttokriittinen kansanliike

https://makrikali.wordpress.com/2016/01/27/maahanmuuttokriittinen-kansanliike

Mainokset
Kirkon sekaantuminen politiikkaan epäviisasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s