Turvapaikanhakijoista aiheutuvat kustannukset suuremmat kuin VM ilmoittaa

Julkaistu 8.4.2016

Valtiovarainministeriön mukaan turvapaikanhakijoiden kasvaneesta määrästä johtuvat vuosittaiset menot ovat kokonaisuudessaan noin 700 milj. euroa vuoden 2019 tasossa. Tämä merkitsee noin 70000 € vuosittaisia kuluja hakijaa kohden.

Maahanmuuttokriittinen kansanliike muistuttaa, että turvapaikanhakijat ja maahanmuuttajat aiheuttavat huomattavassa määrin myös epäsuoria kustannuksia, joita ei ole laskettu täysimääräisinä VM:n esittämiin lukuihin. Näitä aiheuttaa esimerkiksi satojen uusien kovapalkkaisten työntekijöiden palkkaaminen Maahanmuuttovirastoon. Lisäkustannuksia aiheutuu jatkuvasti myös terveydenhuollossa, poliisitoimessa, rajavalvonnassa, opetuksessa ja sosiaalitoimessa.

Maahanmuuttajien asuttaminen nostaa vuokra-asuntojen kysyntää nostaen samalla asumisen kustannuksia. Tämä on erityisen vahingollista talouden tervehtymisen ja kilpailukyvyn kannalta. Kohonneet asumiskustannukset nostavat osaltaan palkkavaatimuksia. Lisäksi on huomioitava, että enemmistö turvapaikanhakijoista asuu jatkossakin yhteiskunnan kustannuksella.

Suomen taloudessa kaikki ylimääräiset kustannukset merkitsevät joko leikkauksia tai lisävelanottoa. Kansalaisten enemmistön ollessa maahanmuuttokriittisiä, demokraattisessa yhteiskunnassa maahanmuuttopolitiikalla ei pitäisi aiheuttaa lisäkustannuksia.

Maahanmuuttokriittinen kansanliike vaatii maahanmuuttopolitiikan merkittävän kiristämisen ohella, että maahanmuuton kaikki kustannukset ilmoitetaan täysimääräisinä, eikä niitä pyritä piilottamaan hallinnonalojen muihin menoihin.

Maahanmuuttokriittinen kansanliike

https://makrikali.wordpress.com/2016/01/27/maahanmuuttokriittinen-kansanliike

Mainokset
Turvapaikanhakijoista aiheutuvat kustannukset suuremmat kuin VM ilmoittaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s