Millaista kohtelua maahanmuuttokriittiset odottaisivat saavansa pakolaisina?

Julkaistu 12.4.2016

”Kohtele muita, kuten haluaisit muiden kohtelevan sinua.” Kultaisen säännön viisaus on tullut todistetuksi vuosituhansien kuluessa moneen kertaan, vaikkakaan sitä noudattava ei ole aina saanut vastineeksi samaa hyvää tahtoa, jota on itse osoittanut.

Maahanmuuttokriittinen kansanliike haluaa nostaa keskusteltavaksi, onko maahanmuuttokriittisyyden moraalinen perusta kestävä? Miten odottaisimme itseämme kohdeltavan tilanteessa, jossa maamme joutuisi kriisiin, joka pakottaisi hakemaan turvaa muualta?

Odotammeko me maahanmuuttokriittiset, että esimerkiksi Saudi-Arabia tai Yhdistyneet arabiemiirikunnat tarjoaisi meille loppuiäksemme huomattavasti nykyistä korkeamman elintason asuntoineen ja muine etuuksineen sekä viranomaispalvelut omalla kielellämme ilman merkittäviä velvoitteita saamamme vastineeksi?

Pitäisimmekö itsestäänselvyytenä, että saisimme myös perheemme ja sukulaisemme nauttimaan vastaanottavan maan tarjoamista etuisuuksista?

Odotammeko, että joku maa olisi kansalaistensa enemmistön tahdon vastaisesti velvollinen ottamaan vastaan lyhyessä ajassa suuren joukon suomalaisia, jos he muodostaisivat monin tavoin erottuvan ja eristäytyvän etnisen vähemmistön sekä lisäisivät rikollisuutta ja turvattomuutta aiheuttamiensa merkittävien taloudellisten kustannusten ohella ja joista enemmistö ei täyttäisi kansainvälisen suojelun edellyksiä?

Vaatisimmeko, että joku maa muuttaisi käytäntöjään omaa uskontoamme ja kulttuuriamme vastaavaksi tai ylipäätänsä hyväksyisi edes uskontomme tunnusten julkisen käyttämisen?

Kysymykset eivät ole yliampuvia. Ne kuvaavat tämän päivän todellisuutta massamaahanmuuton koettelemassa Euroopassa. On kuitenkin selvää, etteivät maahanmuuttokriittiset suomalaiset odottaisi saavansa kysymyksissä kuvattuja asioita.

Sen sijaan mielestämme naisille, lapsille, vanhuksille ja sairaille olisi kohtuullista edellyttää pääsyä kotimaamme rauhallisemmissa osissa oleville julkisuhteisöjen ylläpitämille pakolaisleireille, joissa olisi saatavilla turvallinen majoitus, ruokailu, terveydenhoito sekä lapsille opetus. Katsomme, että asevelvollisten ja muunlaiseen palveluun velvoitettujen tulisi pysyä maassa loppuun asti sitä puolustaen, ellei heille anneta laillista käskyä poistua maasta.

Maassa oleskelun kategorisesti estävässä kriisitilanteessa voisimme toivoa, että samaa kulttuuria ja uskontoa edustavat maat mahdollisimman lähellä halutessaan myöntäisivät todellisin perustein, todistustaakan ollessa itsellämme, määräaikaisen turvapaikan ja tarjoaisivat aluksi yösijan ja ruoan kohtuullista työvelvoitetta vastaan. Kansalaisuuden saamisen ehdoksi hyväksyisimme, että elättäisimme itse itsemme sekä kielen ja kulttuurin oppimisen sekä moitteettoman rikoshistorian vastaanottavassa maassa. Hyväksyisimme myös vastaanottavalle maalle oikeuden arvioida itse, haluavatko, tarvitsevatko tai onko heillä mielestään varaa ottaa meitä. Jos syyllistyisimme esimerkiksi vakavaan väkivaltarikokseen olisi oikeudenmukaista, että siitä seuraisi rangaistus alkuperäisessä kotimaassamme tai jossain muussa maassa sekä karkoitus.

Maahanmuuttokriittinen kansanliike arvostaa reilua peliä ja vastuun ottamista itsestään ja maastaan. Katsomme, että Suomen ei tulisi antaa muualta tuleville sen enempää kuin itse odottaisimme vastaavassa tilanteessa saavamme.

Maahanmuuttokriittinen kansanliike

Maahanmuuttokriittinen kansanliike

 

Mainokset
Millaista kohtelua maahanmuuttokriittiset odottaisivat saavansa pakolaisina?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s