Mistä maahanmuuttokeskustelussa on kyse?

Julkaistu 30.5.2016

Maahanmuuttokriittinen kansanliike katsoo, että maahanmuutto on poliittinen kysymys, eikä ihmisoikeuskysymys, kuten liberaalin maahanmuuttopolitiikan kannattajat näkevät. Kyse ei ole siitä, autetaanko aidosti hädänalaisia, vaan siitä, kuinka heitä autetaan? Viisaampi auttaminen suuntautuu turvapaikkojen myöntämisen sijaan pakolaisleireille ja kriisialueille. Näin toteutuu auttamisen tasapuolisuus mm. iän, sukupuolen, terveydellisten edellytysten sekä taloudellisten mahdollisuuksien osalta.

Viholliskuvan rakentaminen keskustelua tärkeämpää

Nykyinen maahanmuuttokeskustelu ei valitettavasti ole rakentavaa. Monet tahot haluavat keskustelun sijaan luoda ja ylläpitää viholliskuvaa, josta heidän oma toimintansa on riippuvaista.

Toiveajattelu johtaa todellisuusvääristeisyyteen

Liberaalin maahanmuuttopolitiikan kannattajat eivät yleensä suostu määrittelemään ylärajaa maahamme tuleville. He myös uskovat, että tulijoista aiheutuvat taloudelliset ja sosiaaliset vaikutukset ovat positiivisia, eikä jo nyt vuosittain miljardiluokkaa olevat  kustannukset ole ongelma valtiontaloudelle. Myös heidän työllistymiseen ja kotoutumiseensa liittyy paljon toiveajattelua. Aiemmat kokemukset nyt tulleiden maanmiesten osalta osoittavat kuitenkin karun todellisuuden. Nykyinen massamaahanmuutto on kiistattomasti kielteinen ilmiö sekä lähtö- että vastaanottajamaassa. Lisäksi valtaosa Suomeen kohdistuvasta muuttoliikkeestä perustuu paremman elintason tavoitteluun ilman todellista kansainvälisen suojelun tarvetta.

Poliittiset ideologiat korvaavat tosiasiat argumentteina

Maahanmuuttokeskustelussa ei olekaan kyse enää tosiasioista, vaan asia on vahvasti politisoitunut. Siinä kohtaa, kun tosiasiat eivät enää tue omaa näkemystä, antaa esimerkiksi marxilaiseen ideologiaan ja hatariin solidaarisuusnäkemyksiin perustuva tunnereaktio oikeutuksen liberaalille agendalle. Samalla nojataan massamaahanmuuton oikeudellisen perustan muodostavan Geneven sopimuksen koskemattomuuteen. Vanhentuneet ja väärinkäytön mahdollistavat lait ja sopimukset ovat aina muutettavissa, jos poliittista tahtoa löytyy. Ilmeisen väärinkäytön kohdalla niiden noudattamisesta on mahdollista ja suorastaan viisasta pidättäytyä.

MaahanmuuttokriIttinen kansanliike kehottaa tarkastelemaan kokonaisuutta ja vaatii viisampaa maahanmuuttopolitiikkaa, joka ei johda rikollisuuden ja turvattomuuden sekä budjettivajeen kasvuun Suomessa tai muuallakaan.

Maahanmuuttokriittinen kansanliike

https://makrikali.wordpress.com/2016/01/27/maahanmuuttokriittinen-kansanliike

Mainokset
Mistä maahanmuuttokeskustelussa on kyse?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s